Jak proběhlo odpoledne otevřených dveří?

Přiblížení dnešního odpoledne otevřených dveří naleznete v přilozené tiskové zprávě a fotografiích:

Snoezelen přitahuje

Odpoledne otevřených dveří, které v rámci oslav mezinárodního dne rodiny pořádalo o. s. Povzbuzení, se dne 15. 5. 2014 zúčastnilo věkově široké spektrum účastníků – od osmiměsíčních miminek po seniory.

„Překvapením pro nás bylo, že odpoledne otevřených dveří v sobě přineslo bonus v navázání spolupráce s některými návštěvníky,“ popisuje Jana Málková, předsedkyně o. s. Povzbuzení. Do multismyslového relaxačního centra Snoezelen Olomouc zavítali čtyři studentky logopedie, které znaly prostředí „snoezelen“ z Vincentina Šternberk a zajímalo je, jak vypadá „snoezelen“ v Olomouci. Budoucí logopedky a členky o. s. Povzbuzení nadchla společně diskutovaná myšlenka logopedického programu pro děti v prostředí snoezelen, na jejíž realizaci budou dále spolupracovat.

„Rovněž nás potěšilo, že nás v rámci odpoledne otevřených dveří navštívili i pracovníci dalších neziskových organizací: Malá Liška – klub přátel přírody, Pamatováček, o. p. s. a o. s. InternetPoradna.cz., neziskovky by se měly vzájemně podporovat, “ dodává Jana Málková.

Návštěvníci měli možnost vyzkoušet „malování světlem“, houpání v závěsném křesle pod hvězdným nebem, nebo si jen tak poležet na vodní posteli a relaxovat.