Odpoledne otevřených dveří

Zveme k nám všechny na odpoledne otevřených dveří ve čtvrtek 15. 5. 2014 od 14:00 do 17:00 hodin. Přijďte se podívat, jak to u nás vypadá a oslavit s námi Mezinárodní den rodin.

Více viz Tisková zpráva: 

Vodní postel a hvězdné nebe?

V Olomouci vzniklo jedinečné multismyslové relaxační centrum pro veřejnost.

Členové o. s. Povzbuzení zvou ve čtvrtek 15. 5. 2014 veřejnost na „odpoledne otevřených dveří“ do nově vzniklého multismyslového relaxačního centra Snoezelen Olomouc, které je svého druhu jediné na severní Moravě.

Vodní postel, hvězdné nebe, závěsné křeslo, svítící kuličkový bazén, hudba, vůně – to vše tvoří kouzelný svět „snoezelen“. Slovo „snoezelen“ je slovní novotvar, který vznikl v 70 letech z holandských slov „snuffelen“ = čmuchat a „doezelen“ = dřímat. „Metoda a prostředí snoezelen byly původně určeny pro práci s lidmi s postižením. V našem centru je vítána celá široká veřejnost – rodiče s dětmi, rodiny s členem s postižením, senioři, jednotlivci, školy, školky a zkrátka každý, kdo cítí potřebu si odpočinout,“ popisuje psycholožka Jana Málková, která je předsedkyní o. s. Povzbuzení.

Program centra zahrnuje škálu aktivit od hlídání dětí, adaptačního programu s prvky montessori pedagogiky, přes „muzikohraní“, angličtinu s relaxací až po cvičení pro seniory. Ve snoezelen prostředí mohou návštěvníci využít i lektora, který slouží jako průvodce jednotlivými aktivitami rozvíjejícími smyslové vnímání. „Pomáháme lidem zastavit se a vnímat svět všemi smysly,“ shrnuje zaměření centra Jana Málková.

V rámci „odpoledne otevřených dveří“ mohou příchozí dne 15. 5. 2014 od 14:00 do 17:00 hodin zakusit, jak prostředí „snoezelen“ vypadá a jak se v něm cítí. Prostory multismyslového relaxačního centra Snoezelen Olomouc se nachází v krásném historickém domě na Mariánské ulici č. 7 – naproti Svatováclavskému pivovaru. Datum konání tzv. odpoledne otevřených dveří je spojeno s oslavou Mezinárodního dne rodiny.